Клиентът е виновен, сам си е виновен!

Понякога като чета разни статии по блоговете направо побеснявам и се чувствам предизвикан да напиша нещо. Днес, след половинчасово чудене все пак реших да напиша. Провокиран съм от един линк от Svejo.net, а именно линкът "Сигнал на гражданин за измами...", освен него ме предизвиква и статия в блога на Калоян Йорданов. Напълно съм наясно, че хората имат добри намерения и затова побликуват въпросните статии, които ще се позволя да цитирам. Тука, хората, които ме познават вече усещат голямото космато "Но", което предшества храненето...Бравос ама, пичове, хайде малко по-кротко, а? Първо за Нова телефонна измама...Какво е това "цъкване", "клик/пване", "прозвъняване", "стреличка" или каквато и да е друга простотия, която сте измислили. Това НЕ са услуги на нито един мобилен оператор. Това е някаква клиентска идиотщина, за да си спестите някоя стотинка. Айде без тия простотии,
ако някой иска да му чуе и му е важно ще си плати за разговора. Измамени сте, защото мошениците много добре познават изкривения Ви начин на мислене. И айде да не почваме с тия, че били скъпи телефонните разговори, операторите дават възможност да се обадиш достатъчно евтино на хората, който са ти важни. Следващата описана измама - обещават ти бяла/ черна техника за награда от оператора, ако си купиш ваучер. Тука има връзка и към предишната тема. Ако ти се обадят от оператора се представят надълго и нашироко, дават номер за връзка обясняват и т.н., освен това, защо ти потребителят, който зарежда един ваучер от пет лева през месец, реши, че си толкова важен, че някой да ти подарява нещо. И още, ти копеле, не знаеш какво е значението на думата подарък - ако знаеше, нямаше да се вържеш на тая схема, но измамникът те познава, той е наясно колко е спаружен болнавият ти мозък.

Другата схема за измама - когато се звъни на възрастни хора, за да им се каже, че ПТП и т.н. Това са нашите баби, дядовци, татковци и майки. Хайде сега да направите следната оценка - това са хората, които като получат обаждане мислят следното: че може тяхното дете да е убило човек, че може да оттърват с няколко хиляди лева убиец от затвор /този убиец е тяхното дете/, сигурни са, че корупцията е толкова голяма, че може. Тия хора са били в активна работоспособна възраст и са разбирали добре какво се случва с държавата от 1945 насам. Още ли не ви е ясно защо живеем в лайняна местност и повечето от нас са лайнари!?!?!?!?! Измамникът ги познава добре - той е израдтнал след тях, познат му е вкусът на мислите им. В статията става въпрос и за още няколко вида измами - те също се дължат на преебана мозъчна активност на потребителя и несъществуващи етични и морални норми, както и на неговата собствена простотия.

Малко по-различен е случаят с Гражданинът, който сигнализира за измами. Тука съм съгласен, че трябва да има държавна намеса, която да санкционира неетичните търговски практики. Но да изтипосаш имената да две служителки, на които им се начуква канчето ежедневно и те се пържат в един собствен ад, в някакъв провинциален магазин....едва ли ще помогне. Като си толкова ербап, заведи някакво дело за измама или де да знам и аз за какво срещу компанията, представлявана от тия каки. Не можеш обаче, защото въпреки, че са неетични са напълно в законовите рамки и отново се върнахме на парадокса при който баба ти мисли, че ще те оттърве от наказание за убийство с 2 хилядарки от спестяванията й за погребение. Не е луд тоя дето яде баницата, луд е тоя дето му я дава.

И след като сте измамени звъните на телефоните на мобилните оператори да препсувате операторчетата, които гърбят денонощно, нали копеленца?

4 comments:

Bla said...

Я пий един валидол. :D

Bormin said...

Вече пих 2 и след това писах :-P

Unknown said...

Много си се запенил :) Те тия номера ги правят от години, още в Голямото М въртяха една сделка с някаква железария... Също вече се ползва челния опит на едни първопроходци, дето пукаха гума на паркиралите пред офиса и крадяха неща от колите им, докато ходят да оглеждат щетите... :)

Алкохольо said...

Така, така! Хранилка му е мамата! Баба ми е на 80 години жена и при последния опит за измама се случи следното:
"Ало, (с разреван гласа) дъщеря ти е. Катастрофирах! (майка ми дори няма книжка)“ Тук бабата прекъсна разговора с думите: “Браво, бе, миличка. Нали ти казах да караш по-внимателно.“ И затвори телефона. Или както казва Росенчо: “Докато има балъци ще има и измамници.“