Земетресение в Хаити

От известно време слушам, че много хора били състрадателни към жертвите на земетресението. Пращали дарения и т.н. благотворителност. Това е много, много хубаво, даже е човеколюбиво. Днес май слушах, че цял милион лева били събрани, за благородната кауза. Чудесно е това.
Обаче какво точно ми пука за Хаити не мога да разбера, пукната стотинка не давам за тях. Не знам къде са, не знам какви са, не познавам жив хаитянин, много по-добре и нормално е да дам пари или каквото и да е да направя за своите си, за тия, които са тух, хроми, слепи, самотни, болни, недъгави или в депресия. Боли ме за Хаитяните, бОли ме, ама яко. Не мога да разбера защо сме пратили една камара пари на майната си, като може да ги оползотворим тук. Ако някой разбира да ми обясни!

4 comments:

Mama said...

Е тука гласувам с три ръце "за". Все едно аз съм го писала...

angel_with_silver_wings said...

Затова, защото хорицата са много бедни и цялата им държава се е разпаднала под краката им.Затова, защото ако светът не им помогне са обречени.Затова, защото е крайно време да започнем да гледаме и малко по-далече от носа си.

Anonymous said...

Направо чувам как чичо ти Боби те е наругал жестоко. Или ти е издуднявил "По-далече от носа си - добре, ама чаааак, толкова далече! Айде по-спокойно с трупането на червени точки за пред райските порти!"

Anonymous said...

Аз предлагам гореспоменатите "хроми" да ги пратиме като "помощ" в Хаити и да се надяваме за още едно, по-силно земетресение! И без друго планетата е пренаселена. Точно такива бедни, необразовани и обречени хорица се чифтосват като обезумели и създават други бедни, необразовани и обречени и т.н. и т.н.
Трагедията там е такава заради политиката с която се управлява републиката. Хората са бедни, строителството калпаво, неадекватна реакция на службите, които трябва да помагат на хората в такива бедствени положения също помага за огромния брой жертви. Парите които пращате минават през същите тези политици, а и не само през тях...много мазни и крадливи ръчички пипат вашите $, преди някакъв % от тях да стигне до гладуващите, жадни, боси и болни хаитяни.
Angel with silver wings, тук също има много бедни и обречени хора. Пък и те са ТУК, имаш реалния шанс(физически) да отидеш при тях и да им окажеш някаква помощ(каквато намериш за добре). Не ти се налага да си даваш парите някъде срещу обещанието, че ще ги дадат на Касандра в Порт-о-Пренс.