Party или Пътеводител на G-алактическия сеирджия

Изобщо не трябваше да съм там. Дори не трябваше да присъствам. Все пак съм в болничен. Лошото е, че ми е слаб ларингса и затова се водя болен. Просто не мога да говоря. Иначе съм си екстра. Това, в комплект със слабия ми ангел, доведе до присъствието ми на Коледното парти на фирмата. Много се чудех дали да ходя. Поради гореописаните причини. Но кога друг път ще видя толкова много сеир на куп? А сеир имаше много. С лопати да го ринеш, с нож да го режеш и всякакви подобни идиоматични изрази. Поне тази година не правих сеир като миналата. Само гледах чуждия.
            Започваме с това, че като пристигнах на събититето, пред Експото, се мъдреше някаква линейка. Изнасят първата партида пияници ли? По късно имаше още една линейка, но за това по-нататък, че историята е сериозна и не й отива шеговитият ми тон.
            Както и да е. През цялото време обикалях наляво-надясно с чаша водка със сок в ръка и гледах излагацията на населението на съзвездието G. Тя започна горе-долу по времето когато на сцената излезе Д.С. – този стълб на българската култура и интелект. Веднага се наизвадиха фотоапарати и телефони, за да се снима този незабравим момент. Каквото и да напиша по-нататък ще е слабо, в сравнение с гледката, която се разкри пред очите ми. Думите просто не могат да опишат случващото се. Деси-то изпя няколко парчета. Едно от тях беше “Mercy”, ако не греша. И тук се започна. Първо на сцената се качи ИКорп. След него – НатКорп. Ако не вярвате - има снимки. Малко след това събитие all the hell braked lose... Не съм вярвал, че ще видя Щастливото пони, Казанджо, Джохана – и шефката, и не-шефката, Кетин (ама за него не съм много сигурен) въртящи гюбеци редом с Д.С. Всъщност като завъртя лентата назад се сещам, че и други хора се подвизаваха на сцената. Но те бяха твърде мимолетни, за да заслужават каквото и да било внимание.
            По някое време на сцената се качи един дядка. Оказа се охраната и разгони по-буйните. Дреме им. Нали има и стълби към сцената. Там останаха най-върлите фенки. Или най-пияните – не знам. Няма да споменавам имена, че ще наруша вътрешното разбирателство в тима и ще подроня авторитети.
            Изобщо най-забавните и на-големите купонджий бяхме от СС. Не може да ни се отрече. Но като си гледам снимките не мога да спра да се смея. Съжалявам обаче, че не успях да снимам Сиса във вихъра й. Нееееее, не беше на сцената. Не й отива някакси. Това не й пречеше да се раздава малко в страни от сцената. Върти гюбеци, та свят да ти се завие. По-късно като я питах по въпроса каза (цитирам по пияната си памет): „Кой? Аз ли? Възможно е.”
            За следващият фрагмент от историята ще ме изядат с парцалите. Но като те е страх от мечки не ходи в гората. По някое време от вечерта се засякохме със Зайо. Срещата протече с едно-единствено изречение: „Аз съм малко пияна.”, придружено с характерния й хилеж. Кой по-дяволите не беше пиян? Количеството кръв в алкохола, течащо във вените на присъстващите прогресивно намаляваше. Както и количеството алкохол по баровете. Всичко свърши! Дори и соковете свършиха!
            Смях, смях, сеир, сеир, но стана време да си ходим. По предварителен план щяхме да посетим „Уго”-то в „Младост”. Е, в крайна сметка единственото място, което посетих беше собственото ми легло.
            Излизаме. Отвън ни чака линейка. Какво става? И както често се случва в живота – реалността е по-жестока от фантазийте ти. По слухове чух, че били наръгали Киборга четири пъти в крака с нож. Кой, кога и къде не стана много ясно. Според някои били някакви бивши „колеги”. Според други – „заради жени”. Според трети – той се бил заял. Версии много. Лошото е, че на гърба на човека се спекулира. А на него едва ли му е лесно и определено не му е забавно. Както и на половинката му. Сега ще се започнат клюките. Всеки ще знае „истинската” история и ще я разказва на всеки готов да го изслуша. На Киборгица ще й се изкриви ченето да отговаря на въпроса „Ама то там какво стана?”. И така. Нормални човешки взаимоотношения. В крайна сметка нали не нас са ни наръгали?
            Мисля, че тук трябва да приключа. Краят не е забаван и не заслужава ебавка. И на мен не ми е смешно вече. Просто нямам повече думи. Фактите сами говорят за себе си. Хайде лека и със здраве.



2 comments:

Anonymous said...

Party, а? Отидохме, напихме се прибрахме се? Или кой колко носи и какво си носи със себе си? Обаче имаше забавни сцени, както се очаква на места с над 1000 човека и висока консумация на алкохол. Чисто социологически е оправдано и се предполага дори. Няма да коментираме мястото на събитието, събитие беше, че въобще имаше събитие, така че респект към организацията. Ще коментираме само посетителите. Нас самите. А материал имаше безспорно. Няма как да няма, дори и алкохолът да свърши, генният материал си остава. А алкохолът, с тясна специфика уискито, свърши около 2:30. С The Filthy Pirate регистрирахме факта сухо, без много емоции и първото което направихме, беше да издирим последното място на което наливаха все още уиски и учтиво да помолим бармана да разлее остатъка от бутилката в 4 чаши, които взехме със себе си. Пиратът имаше глътка и убеждаваше лесно околните в неговото право над алкохола. И той както чичо, както алкохольо, както мен и още много калпазани си е чиста проба сеирджия, и дай му само да пие и зяпа случващото се. А случки имаше много. Но понеже всеки е видял нещо си, някъде, в състояние някакво, няма да изпадам във фактологичност, а ще се огранича с кратка класация на най-големите сеири.

Номер 3! Танци с поп-фолк звездата на вечерта. Евалата! 15мин слава, любов към силикона, да изтръпнеш от алкохола до такава степен, че да отидеш да се порадваш на чалга иконата си отблизо, просто слабост към камери или какво всъщност може да подтиква към подобна изява... това остава загадка, но важното е, че имаме №3 за всички онези които издрапаха, независимо от състоянието си, на сцената.

Номер 2! Чаши под масата. Ама много и всичките счупени. Имаше потрошено стъкло и на други места из залата, но чаша две, имаше дори една и в писоара (чистачките тъкмо псуваха от сърце и кълняха и нас и големите ни заплати, за това какви сме свине, когато влязох в тоалетната и се получи ебаси неловкото). Обаче с такова количество и размах можем да се похвалим само ние, от нашия етаж. За последно видях толкова стъкло когато бях на хижа в шести клас. Класната беше вече пияна, когато момчетата решихме, че трябва да изстудим едната каса бира в снега. За по-лесно решихме да я пуснем от ниското балконче на първия етаж, а долу да я хване някой от нас... втората каса си я свалихме по стълбите, но още си спомням гледката от балкона, как касата сгъна Владо на две...и бутилки, бутилки наоколо (споко, Владо беше цял). От снощи ще ми остане пък този кадър. Един от вождовете ни вторачен с празен поглед в купчината чаши...ама чаши да видиш, копеле, много и всичките счупени.

Номер 1! Реших да спестя тази чест на I етаж. Защото то чест, чест ама, ако зачести, да ви кажа честно, въобще не е чест. Та номер едно е за две същества, които в старанието си да танцуват и под влияние на изпитото, започнаха да се търкалят по пода. Голямо търкаляне падна, овъргаляха мокета надлъж и нашир. Оприличих ги на шоп асистент и асистентка. От тези, които ви звънят понякога. Млади и много пияни. Обаче надъхани от отборния дух и задружната алкохолна несвяст, царящи наоколо, двамата бяха преоткрили смисъла на срещата между галактиките. Една представителка на „синята” раса беше срещнала един не съвсем типичен „зелен” индивид и видимо се бяха харесали. Обаче защо на мокета бе, говедца? Сега, на хора от етаж I такова нещо не може да им се случи, първо, защото могат да изпият в пъти повече(това се нарича ефектът на слушалката, но за него друг път) и второ, защото говорим ежедневно с представители и на двата вида по телефона, не танцуваме с тях, знаем ги що за екземпляри са. Така че, № 1 за всички които без притеснение и задръжки се поотъркаляха по мокета.


ot men

Fizo said...

Толкова се радвам, че съм си спестил цялата тази селяния на чалга концерта на Десислава...Бях там от 8 до 10 още в културната част ако може така да се каже. Жени облечени като чалга диви преобладаваха. Добре, че бях поканен на рожден ден и се измъкнах преди да започне истинския сеир който така доре е описан в горните редове :) А края на историята не ме учудва много с толкова много хора, алкохол и руси жени ... Наистина ужасна случка :(

Коледно парти или чалга концерт на Десислава ?

Хубаво първата група беше супер, леко и приятно джазче. Deep Zone абе стават малко цикъл добре нали е парти, изпяха си 2-та хита, даже и повториха единия, но защо трябваше чалга... заради другата раса ли ?