2/3

2/3 !

14 comments:

Anonymous said...

То това не е сигурно, че ще го има... може и 0/3 да е...поне така ми казаха(пропуснах речта - бях във фоаето на хладно). Както и да е...ще се радваме и на 2/3...и пак ще работим на 5/3...мен лично ме кефи да ми е гадно...иначе е прекалено скучно...

Anonymous said...

Чичо традиционно не ходи на това парти. Смята, че може да е на работа и да даде възможност на някой друг колега, който се въодушевява от коледни партита, да отиде и да се повесели, а е твърде дърт да ходи след 00:00 на парти. Обаче, от догодина май ще трябва да почне да ходи. Защото не е възможно младите да са толкова тъпи. Като идеш на коледно парти, барем чуй какво ще каже директора за парите. А то от по-миналата година, не само, че никой не чува и не разбира, а оправданията са: Напих се, натисках се с незнам си кой си, пушех навън на въздух и всекакви други простотии. Но поне пък го видехте на филм - убав е чичо, нали!!!!

Anonymous said...

Чичката убав, филмът бездарно направен. Увеличението 2/3 - само за заслужилите. Халето голямо, партито тъпо. Пепелниците малко, килимите лесно запалими. Директора пиян, поклаща сланини. Смешни пари за 13та, хората се радват. Бизантите прости, че иначе по-лошо. Селяндури с модни прически, в хале за експозиция на селскостопански машини. Чичакта ще почне да ходи, аз мисла да напускам.

Anonymous said...

2/3 e повече от 0/0, нали... а и както разбрахме, трябва доживот да сме благодарни че ги има и тези 2/3

Anonymous said...

I whiskeyto v koshnicata e 2/3 ot normalnoto.

Anonymous said...

2/3 са 2/3. Няма как да се промени, няма какво да му коментирам. Но имам да кажа друго, на анонимника дето му е малко уискито."Абе, папуняк, не ти ли стигна пиенето на партито??? Аман от лакомия! Какво сте отворили гъзове като черни дупки за алкохол! Алкохол преди парти, след парти, на парти! Какво ви става, бе джанъм!!! Идете на лекар - това е алкохолизъм!!! Да ти омалее животеца, че да можеш да го напълниш целия с пиянство, дроба да ти се надуе да го преработва това пиене, дето ламтиш за него!" Кошницата е нещо допълнително, взимай си я и се омитай, и кажи благодаря - кой е длъжен тебе кошница да ти носи. Длъжни сме като съвестни гражданя да си плащаме данъците, че като пукнеш от пиенье, да те погребем в общински шперплатов ковчег, че да не миришеш, а то да ти кажа не е сигурно, че миризмата на трупа ти, ще е по лоша от тая, дето излиза от вонящата ти паст като се наломпиш с алкохол. Е така стават опитите за убийство, щото 4 пъти ръгане с нож си е опит за убийство, папуняк с папуняк уискиненапил се.
туй мисля аз - Чичката

Anonymous said...

Нека ви кажа нещо за 2/3. Ако напишете само това в интернет търсачката си, ще се удивите колко много неща по този свят са по две трети. Няма лошо. Нещата никога са напълно завършени и винаги са в процес на ставане, трябва да им се дава време. Пък и нищо не бива да е на 100% - прекалено категорично е. Та значи, разбрах много неща за специалната пропорция 2/3 от търсачката. 2/3 от хората по света били зависими към интернет...без майтап, ако не блогват, не скайпват, не са във ФБ и т.н. проявявали признаци на раздразнение и агресия. 2/3 от дебелите хъркали...е, аз не съм и пак хъркам, сега какво, трябва да напълнея за да се чувствам социално ангажиран ли? 2/3 от пилотите си подремват докато ви носят над облаците... Винаги съм знаел, че това си е чудесна професия, най-малкото заради стюардесите. Разбрах още много неща за 2/3... Това видимо е тренд:) 2/3 от работодателите не вдигат заплатите, но и не съкращават. Така че да бъдеш в тези 2/3 си е наистина лукс в днешно време. Незнам защо е цялото това мрънкане.
Знам нещо и за парите. Всичко над нулата е доход. И трябва просто да схванете, че липсващата ви една трета не е разход. Тя никога не е била ваша...

Ако последното ви затормозява, не се замисляйте, може да се контузите..

Anonymous said...

Чичка, къв е тоя икономист дето си му постнал шуротиите? За кви приходи и разходи ми говори? Ние не искаме 3/2 заплата, нито 8/7 или 5/2. Ние искаме една чиста 13та. Една чиста 13та, която е давана всяка година досега. Всяка година-на време. Тази година, след като вместо да ни ги дадат, тези пари седяха по банки и борси. И се натрупваха в продължение на 6 месеца. И след 6 месеца , какво? Един усмихнат кожен бастун с 2меха отдолу. Този от горе е приблизително прав за едно. Тази 1/3 не е разход. Тя е приход, но не за който е заслужил, ами за който трябва. Защото служителите чустват тази 1/3 като разход, защото те са изразходвали своите нерви с нещастни ЕГН-та, простреляни Верни и вкиснати условия на работа. И след една година, а в нашия случай година и половина, хората очакват поне минималното обезщетение, с което ще могат да си платят рецептите за лекарства за психиката. Подигравка с ЕГН-тата е едно, ама подигравка с верните вече е прекалено.

The-soon-to-be-gone-one

p.s. ЕГН-та означава Клиенти
Верни означава Служители

Anonymous said...

Коментара ми беше цензуриран, което е разбираемо имайки предвид, колко HRNoteligible беше. Да се надяваме, че това ще премине, а именно:
Тоя който е написал горния пост е боклук и нищожество. Заради отрепки и утайки като него, фирмите всяка година ще дават по 2/3. А на него фалосът му ще си стои в процес на ставане и никога няма да става. Защото е свикнал да го поема отзад... на 2/3... и да му е гот!

Anonymous said...

Айде без гаднярски коментари, моля. Аз дори не съм от вашата фирма, ама като гледам каква злоба лъха от някои... (да не използвам груби изрази като ч***джии), чак ми се повръща. Недейте с лошо бе, хора! Празници идват :)
Който има комплекси за избиване - не е тук мястото! Марш в кошарата!!! :)

Anonymous said...

До юзера с търсачката:
Права си! Не трябва да се мрънка! Трябва да се действа! Защото такива като теб, които нито мрънкат, нито действат - другата година ще получат 1/3 а по-другата ще са на -(минус)
Напълно оправдавам желанието на мениджмънта да ни поебва. Всеки от нас би го направил(ако се озове в същата ситуация), а с каква мощ бих го вкарал аз на служителите си ако се дупеха както ти предлагаш...аууу...
1/3 от заплатата на някой, който е с 4 етажа над мен се равнява на сбора от заплатите на цял тийм в цц...би трябвало както е с данъците, така и с бонусите - всеки според чергата си!(u feel me?)
Това малоумие с избора на банките е пореден пример за ограничаването на правото на избор на свободния човек! Третират ни като роби! Има едни листчета, които се носят из офиса - възражение срещу това малоумие! Избора е ваш!

Anonymous said...

Абе, мамини сладки :) К'во сте се размяукали тука! Това само в България го има-хорицата да негодуват срещу този, дето им дава хляба. Истината е, че на пазара има и други фирми и в условията на свободна пазарна икономика, движението на хора е напълно допустимо. Така че изборът наистина е ваш. Само за справака ще ви кажа, че в много от въпросните фирми служителите няма да видят и стотинка премия. Да не говорим за някакви си кошници.
Вашата работа е да си гледате работата и клиентите, така че си я вършете и се радвайте, че ви се дава възможност да го правите.

Ваш'та кака

Anonymous said...

Ти ли ни даваш хляба како? Срещу теб ли негодуваме? Ако не - защо реши, че можеш да ми казваш срещу какво да негодувам, кога да негодувам и дали изобщо да негодувам? Ти казвала ли си някога НЕ на човека с парите? Винаги ли казваш "БЛАГОДАРЯ!"? Разбираш ли на къде отивам? Ако ти дам двулевка и те накарам да се надупиш ще го направиш ли? Имаше тук един пост, в който се твърдеше, че човек трябва да знае колко струва труда му...

Unknown said...

2/3... па и кошници... че и мрънкат на тва отгоре... В една друга компания от сектора преди няколко години дадоха едни 5% бонус. И всички пак така мрънкаха. Следващия бонус беше 50 кинта. И се оказа последен... Майтапи, Вуйче, майтапи...