Неделни /леко махмурлучести/ мисли.

Вчера си изтеглих на *.pdf новия брой на "Капитал". Отворих си нова папка, защото вече имам три броя изтеглени и почнах да чета. Понякога има статии във този вестник, които ме радват. Един гражданин на име Вениан Григоров / това е препратка към блогът му / е написал мноого яка статия "HR мурафети". Евалла на тоя гражданин.
Другата случка за през уикенда беше, че получих покана да уаствам в един турски конкурс за карикатура, та моля, който от офиса се сети за нещо смешно да ми каже, имам нужда от малко помощ относно това каква карикатура да избацам, темата на конкурса е свободна - може човек да нарисува каквото си иска.
Сега сядам да правя за един приятел оферта за всичките бормашини, които продава - ако някой иска бормашина на добра цена - да ми се обади.

Линк / а обикновено не пускам линкове/

Видя ми се интересна статия, затова я пускам като линк. Работата на специалиста „Обслужване на клиенти” най-често се свързва с разговори по телефона. Отговорността на хората, които заемат такава позиция обаче е много по-голяма от това да отговарят адекватно на задаваните им въпроси, защото именно те изграждат имиджа на компанията, за която работят, тъй като най-често те са прекият контакт с клиентите. 
Така запомва статийката, вижте я, а аз ще очаквам да ми напишете какво е това, което Не казват в нея.

това си мисля аз заЛекарствоТО против рак


Да бе има - ако те налази рак му отсичаш единия крак и вече няма рак. Ей сега ще стане това. Цялата тая работа е една масова психоза, клинични тестове и патенти и всякакви други неща не се правят току така, защото няма какво друго да се прави. Че фармацефтичните концерни може да имат скрити мотиви - може, че може да е направил откритие човекът - може. Но си има ред за патентоване и за произвеждане и за тестване. То и Кашпировски лекуваше по телевизията. Аз пък съм изгледал толкова много епизоди на доктор Хаус, че мога да диагностицирам и аз яката, нищо че не съм бил никога доктор. Освен това има ебаси колко много хора, на които им говорят готини извънземни, ама никое не е казало как се лекува, да речем пърхут. Да не говорим, че аз пък лично лекувам тъпотия, мятам едни тайни кокали във въздуха, викам по много особен начин "Яхарааааа!" и IQ-то на пациента се изстрелва в небесата. А и искам 2 000 000 000, защото като на 1000 човека оправя мозъчния капацитет, все някой от тях ще измисли как да пътуваме лесно и бързо из космоса и ще излекува рака - като му отреже единия крак и с енергията от тоя крайник ще си пропелне задника до Марс за 5 секунди. Е, верно ли беееее???????

Спомени

Имаше едно време една учителка по химия, която казваше: "Извади си си оная работа от под чина да не ти я извадя аз!" - става дума за уокмен. "Ученика с дъвката - в кошчето!", "Отворете прозорците и излизайте!", друга учителка казвала "Подчертайте с кръгче!" и "Пее хубаво, но в час по математика!" - забележка в бележник, и друга забележка "Полива минувачите с боза!". Сега като си мисля за тия учители, те са ми донесли много радост. "Защо ви е чук, когато аз съм тук?" беше казал един учител на летен пионерски лагер. Аз харесвам мойте учители, а ти!

Мистерията на роуминга


Мистерията на роуминга. Тази така разисквана тема във всички ешалони на магико-технологичното изкуство на мобилните телекомуникации. Отговори на въпроси от сорта на "Как работи?" и "Кой плаща?" са най-често задаваните и трудно разбираемите. Дали роумингът трябва да бъде включен от Вторник 9 часа и 58 минути, защото точно тогава излита самолета или обратното трябва да бъде изключен "Защото аз съм си се прибрал и повече няма да излизам"? Дали аз плащам сметката от София до КПП Андреево, а Айшето поема остатъка от цената от границата до Истанбул? Дали хилядате ми безплатни минути ще "важат" към групата ми от приятели по време на пребиваването ми на остров Бали на другия край на света? С такива къси въпроси можем да навлизаме още и още в тайните кътчета на Роумингландия, но за да избегнем поводи да се чустваме глупави, с няколко прости примера и определения ще хвърля светлина върху въпроса "Какво аджаба е Роуминъ?".

PDR


Мразя. Да не говорим, че няма никакъв смисъл. Криза, драма, и какво като работя добре. Да не вземат да ми увеличат заплатата? Много тъпо, досега винаги съм бил от тая страна, от която ти обясняват защо не си чааак толкова добре. Сега трябва да обяснявам защо някой не е чааак толкова добре, а много добре знам, че човекът си е ок. Да знам, че сухата статистика за представянето на хората показва, че еди какъв си процент са добри и еди какъв си процент работят по-лошо, знаете ли какво обаче. Моите хора са си добри. В края на краищата нещата опират до това за каква най-висока оценка мога да се преборя с идеолозите на тъпото годишно оценяване. Тъжната истина е, че не мога да се преборя за всички. Сори, ама не мога. Освен това знам, че моите хора влагат толкова много в тая работа, колкото никой по горните етажи не влага. А взимат най-малко. Всичката тая работа е една голяма шитня и от днес почнах да гледам как да се оттърва от нея.

What about love


Nothin' about love. Niania is talking about eating raw vegetables. They are delicious she says. Now, ... normally I'd say 'Raw vegetables, girl, you've gone insane, you are mad!' Guess what - I'm kind of ready to believe her, I'd even try some. It is the way I feel. Say 'What about love?'. What about it. I'm just sayin' May be raw vegetables ain't that bad. Maybe you don' die from vitamines overdose.

Глупости

Излизам онзи ден на балкона да пуша и заварвам Росен да обсъжда предстоящата си сватба. Къде? В какъв ресторант? Какъв куверт, какви дрехи и всякакви такива дивотии. Росен се е сгодил преди няколко месеца - явно е щастлив от цялата работа, въпреки че не виждам защо. Не, че не съм му казвал да не се жени - казвал съм му, но той не ще да слуша. Сега, обсъжда тъпотии. Питам го кога ще се жени - той вика, че щяло да е в началото на лятото. Е, Роско, вземи сега като си се сгодил с тая мома, сега е време да обсъдите разни други работи, а не дреболии. Обсъдете деца, работа, училище, имоти, очаквания, намерения, разгледай добре дали не те дразни с нещо, виж дали сутрин ти е хубаво да се събуждаш с нея, помислете за общите си планове, дано да имате такива. Много внимавай, копеле, защото тая работа с жененето не е нещо, дето го приключваш лесно и бързо ако един ден размислиш. Та внимавай, копеле до ранното лято и помисли добре и ако нещо те притеснява, бий си камшика и дим да те няма. Сега имаш време да се откажеш, помисли го добре, ама не със сърцето и пишката, а с главата. А иначе уреждането на сватба ще стане дори без да си мръднеш пръста, роднините са готови на всичко, само и само да се повеселят на твой гръб.

Три моби


Онази вечер стояхме с Няня в Уго и чакахме да ни донесат манджа. Беше ни домързяло зловещо да готвим. На съседната маса седеше двадесет и няколко годишна мацка, пиеше бяло вино, ядеше чийзкейк и цъкаше нещо по някаква моба. Звънна два - три пъти на някого, но не говори, явно от другата страна не й вдигнаха. После се разхлипа нещо, извади носна кърпичка и си обърса носа, ния с Няня гледахме любопитно през цялото време. Трите телефона на мацката стояха безмълвни на масата. Да имаш толкова много телефони и да ядеш сам, да чакаш някой да дойде и той/тя да не идва. Дори да не ти отговаря - тъжна работа. Много тъжна работа. После тя ни погледна лошо, задето сме се втренчили в нея и ние се направихме на разсеяни - ни лук яли, ни лук мирисали.

HepatIt - дръжки


Отивам днес на работа да си разчистя имейла, че утре за първи ден след отпуска не ми се четат триста хиляди писма. Веднага научих радостната новина - имаме болен от хепатит. Ама какъв хепатит - никой не знае. Нема никакво значение. Очевидно тоя път наистина ще се мре. Но друго си мисля, викат хепатит било, дали пък не е пак с Х ама да не е хепатит. А? Сега като си мисля направо е чудно, че не познавам никой дето е инфектиран с "хепатит". Ще взема да отида да се изследвам за "хепатит". Но пък е красив вирус - той и на хепатита вируса е красив, но този по-ми харесва. Има си и пипалца и всичко. И е бая зъл и коварен, обичам зли и коварни неща. Обичам и Макиавели - един от любимите ми мислители. И почти като Чезаре Борджия - любим практикант на философията на любимия ми мислител.